100 jaar ENMS!

Woensdag 28 september 2016 is een heel bijzondere datum. Dan bestaat onze school, de Eerste Nederlandse Montessorischool, precies 100 jaar! Daarom vieren we in 2016 het eeuwfeest van de ENMS. Het 10e lustrum, dat is niet zo maar iets. Dat is uniek, dat maak je maar één keer in je leven mee. Dat moet dus een heel speciaal jaar worden, een jaar dat je nooit meer vergeet. Zo’n gebeurtenis waarvan je voelt dat het bijzonder is. Zo’n jaartal waarvan je later direct weet, dat was het eeuwfeest van de ENMS. Dé herinnering van je schooltijd.

100 jaar ENMS!

Dat doen we dan ook met de hele school, een heel jaar lang. De kinderen, het team en de ouders worden allemaal betrokken bij het lustrumjaar. Het wordt van ons allemaal. Bij sommige onderdelen betrekken we ook mensen van buitenaf, zoals buurtbewoners en onze zusterscholen van het Rijnlands. Een heel jaar lang? Ja, want 100 jaar is niet niks. Dat wil niet zeggen dat we iedere dag feestvieren. De activiteiten sluiten ook zo veel mogelijk aan bij de reguliere schoolkalender. 

Een eeuwfeest doe je tekort door ‘gewoon’ feest te vieren. We gaan het daarom ‘anders’ doen. Anders? Ja, anders, daarover lees je meer op de volgende bladzijde. Wat gaan we dan anders doen? Dat lees je in deze lustrumgids. We gaan ons intensief bezig houden met cultuur, waarbij verschillende kunstvormen doorleeft kunnen worden, we gaan 100 jaar terug in de tijd om de tijd van Maria Montessori te beleven en er komt een reünie voor oud-leerlingen en medewerkers, om maar eens wat te noemen. Deze lustrumgids geeft een overzicht van alle activiteiten die je kunt verwachten in 2016. In het najaar van 2015 gaan we vast warmlopen voor het feestjaar! 

We willen het 100-jarig bestaan graag door laten klinken in de jaren na het lustrum. Daarom is er aandacht voor de inhoud van het onderwijs en willen wij iets doorgeven. We gaan een start maken door nieuwe inhoud te geven aan het kosmisch onderwijs in de vorm van cultuureducatie. 

Wij gaan ons best doen om de kinderen, de ouders, het team en de school een onvergetelijke belevenis mee te laten maken. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Van de ouders, de kinderen en het team. Bij de activiteiten in deze gids staat concreet hoe je kan bijdragen. En er is een inschrijf formulier, vul het in en geef je op. Zo maken we er samen een onvergetelijk jaar van. Een belevenis die hoort bij een uniek moment van een unieke school: 100 jaar ENMS!

Het jubileum comité, 

Marco Zoon (voorzitter) 
Barbara Maters 
Maike Boggemann 
Pleunie Raspe 
Nicoline van Ginkel 
Ingrid Valk 
Natasja Heesbeen 
Heidy van der Zwaan

Laan van Poot 353

2566 DA Den Haag

070 - 323 13 11

contact@100enms.nl