School voor Jong Talent Excellente school 2019

Op maandag 20 januari werd aan de School voor Jong Talent voor de tweede keer het predicaat “Excellente School” toegekend.De School voor Jong talent ontving het predicaat uit handen van Martijn Sanders, directeur op het Ministerie van OCW.

De toekenning van het predicaat betekent dat de school onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. De directeur van de School voor Jong Talent, Jan van Bilsen, was natuurlijk blij verrast dat het predicaat voor de tweede keer werd uitgereikt en ziet wederom een erkenning voor de passie waarmee het onderwijs op de school wordt verzorgd. Voor de School voor Jong Talent gaat het met name om de kans die aan leerlingen wordt geboden om naast hun reguliere havo/vwo opleiding op hoog niveau bezig te zijn met dans en muziek als vooropleiding voor de HBO opleiding aan het Conservatorium. De School voor Jong Talent is een samenwerkingsverband van het Rijnlands Lyceum Wassenaar met het Koninklijk Conservatorium Den Haag en biedt onderwijs aan bijna 150 leerlingen havo/vwo.
Het predicaat wordt uitgereikt voor een periode van drie jaar. Vorig jaar werd dit predicaat ook voor drie jaar weer uitgereikt aan het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Arjan Kastelein, voorzitter College van Bestuur van de Stichting Het Rijnlands Lyceum is er trots op dat de Rijnlandse scholen op deze manier de ambitie van “meer dan goed onderwijs” aantoonbaar waarmaken.